НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ МЛАД ФЕРМЕР

 От 22  до 24 март 2023 г. в Професионална гимназия по селско стопанство гр. Нова Загора за поредна година се проведе Националното състезание „Млад фермер“-регионален етап - I група. В него взеха участие 12 отбора от ПГ от Югоизточна България - гр. Айтос, с. Бояново, гр. Джебел, гр. Карнобат, гр. Кърджали, гр. Мъглиж, гр. Нова Загора, гр. Свиленград, с. Скалица, гр. Хасково, гр. Чирпан, гр. Ямбол.                                                   

 Проявата е организирана от Министерството на образованието и науката с партньорското участие на Аграрен университет град Пловдив.

 Отборът на ПГ по СГС гр. Кърджали участва в състав:

1. Християн Младенов Караколев     – X   клас-модул „Растениевъдство“

2. Сезай Сунай Мустафа                     – X  клас-модул „Животновъдство“

3. Салимехмед Сабри Бекир               – XII  клас-модул „Механизация“

с ръководители съответно: Марин Топалов, Петко Танев и Николай Кехайов, като Сезай Мустафа се класира на престижното III-то място  в задание „Разпознаване на фуражи“, както и в задание „Хигиена на млекодобива“ и спечели общо трето място в модул „Животновъдство“. Малко не достигна на Християн Караколев да се класира сред първите трима в модул: „Растениевъдство“, където завърши на IV място. Добре се представи и третия ни участник - Салимехмед Бекир в модул „Механизация“. В оспорваната надпревара нашите ученици показаха знания и умения и професионализъм при изпълнение на заданията, за което бяха отличени с грамоти и рекламни материали, предоставени от ПГСС-Нова Загора, фирма „Кортева Агрисайънс България“ и сертификати за участие от Аграрен университет - гр. Пловдив.

 Ръководството на ПГ по СГС поздравява учениците и техните ръководители за постигнатите резултати и им пожелава успех в следващи надпревари.

  

 

Полезни връзки

Министерство на образованието - http://mon.bg/ 

Община Кърджали - http://www.kardjali.bg/

Държавна Агенция за закрила на детето - http://sacp.government.bg/bg/

Регионално управление на образованието - https://www.ruobg.com/news

Календар

Контакти