“Да изчистим България заедно”

ПГ по селско и горско стопанство – гр. Кърджали, се включи в десетото юбилейно издание на кампанията „Да изчистим България заедно“. В подкрепа на тази инициатива днес след учебните занятия ученици от гимназиален етап заедно с класните си ръководители и учители почистиха вътрешния и външен училищен двор.

Кампанията „Да изчистим България заедно” има за цел да изгради обществена чувствителност по въпросите, свързани с опазването на околната среда, и да направи България по-чиста и по-красива в дългосрочен план. Изграждането на навици за нетърпимост към замърсяването на площите около училището и извън него и създаването на уютна и чиста природна среда е и предпоставка за включването ни в тази инициатива.

През 2022г. Световният ден на почистването на планетата, в който за шести пореден път се включва и България, ще се проведе на 17 септември. Тази година най-мащабната национална доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно”, се провежда под наслов „Подай ръка на природата“. Тя е насочена към личната отговорност и принос на всеки един от нас в грижата за чистотата на планетата, бъдещето и възпитанието на децата. В този ден с Вяра, Надежда, Любов и Премъдрост продължаваме с добрия пример.

 

 

Полезни връзки

Министерство на образованието - http://mon.bg/ 

Община Кърджали - http://www.kardjali.bg/

Държавна Агенция за закрила на детето - http://sacp.government.bg/bg/

Регионално управление на образованието - https://www.ruobg.com/news

Календар

Контакти