НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ “МЛАД ФЕРМЕР”

От 12 до 14 април 2022 г. в ПГ по селско стопанство и икономика- гр. Свиленград за поредна година се проведе Националното състезание „Млад фермер“- регионален етап за Южна България-първа зона. В него взеха участие 10 отбора от професионални гимназии от Югоизточна България-гр. Джебел, гр. Карнобат, гр. Кърджали, гр. Мъглиж, гр. Нова Загора, гр. Свиленград, с. Скалица,с.Бояново, гр. Чирпан, гр. Ямбол.                                                    

Проявата е организирана от Министерството на образованието и науката с партньорското участие на Аграрен университет гр. Пловдив.

Отборът на ПГ по СГС гр.Кърджали участва в състав:

1. Антонио Тричков Токов    – IX   клас-модул „Растениевъдство“

2. Мерт Касим Байрам            – XI  клас-модул „Животновъдство“

3. Салимехмед Сабри Бекир – XI  клас-модул „Механизация“

с ръководители съответно: Марин Топалов, Петко Танев и Николай Кехайов, като Антонио Тричков се класира на престижното III-то място  в задание „Разпознаване на семена“и спечели право за участие на Националното състезание „Млад фермер“ от 11-13 май в гр. Ямбол, където сили ще премерят най-добрите отбори и участници от училища от Южна и Северна България. 

Благодарим на нашите ученици,че повярваха във възможностите си и представиха достойно себе си и професионалната гимназия.          

 

 

Полезни връзки

Министерство на образованието - http://mon.bg/ 

Община Кърджали - http://www.kardjali.bg/

Държавна Агенция за закрила на детето - http://sacp.government.bg/bg/

Регионално управление на образованието - https://www.ruobg.com/news

Календар

Контакти